5 ok, amiért “irreálisnak” lenni jó stratégia

Az üzlet számokról, statisztikákról és kemény tényekről szól, a vállalkozóknak nagyon erős kapcsolatuk kell legyen a valósággal, hogy jól teljesítsenek. De érdekes módon a valóságtól való elszakadás elvezethet a sikerhez.

Íme 5 ok, hogy eltávolodj a valóságtól, gondolkozz a dobozon kívül és földtől elrugaszkodott legyél:

1. Az egyetlen állandó dolog az életben a változás

Különösen napjainkban, a digitális világban az üzlet hihetetlen sebességgel változik. A legmélyebb gyökerekkel rendelkező iparág is előjöhet holnapra egy új, váratlan ötlettel. A legsikeresebb ötletek nevetségesnek és valószínűtlennek tűnnek elsőre. Végülis, a nyilvánvaló ötletek már ki lettek találva.

Gondolj a Facebookra. A MySpace aranykorában, egy újabb közösségi oldal, melyet egy diák csinál kifejezetten diákok egy kiválasztott csoportjának, jó ötletnek tűnik?

Az Instagram, egy fotómegosztó közösségi oldal, mely szűrők használatát teszi lehetővé fotóinkon, 1 milliárd dollárért lett felvásárolva a Facebook által, mindössze 2 évvel indítása után, tengernyi más közösségi oldal és alkalmazás közül.

Az Uber felborította a régi, stabil taxi és utasszállítási iparágat mindössze néhány év alatt, és most 40 milliárd USD körüli értékre becsülik. Hasonlóan, az Airbnb, a közösségi “hotellánc” a várakozások szerint hamarosan túlnövi a legnagyobb szállodaláncokat érték és foglalások tekintetében.

Az összes ilyen látszólag össze nem kapcsolódó esetben, a startupok legyőztek régi hagyományokkal rendelkező iparágakat új ötleteikkel, megközelítéseikkel, és hatalmas eredményeket értek el. A valószerűtlen gondolkodás felrázza a régi ötleteket és üzleteket, segíti az innovációt és tartós hatást okoz.

2. A valóság egy gondolatból származik

Csak egy gondolat kell ahhoz, hogy megváltozzanak cselekedeteink, viselkedésünk és eredményeink. Ha egy vállalkozó elkötelezi magát egy ötlet mellett meggyőződéssel, el fog érni valamit, és végül győzni fog. Nem számít, mennyire valószerűtlennek tűnik az ötlet, valóság lehet belőle, ha az elme elhatározta a megvalósítását.

3. Gyakran azok a legsikeresebbek, akik a legesélytelenebbek

Beethoven süket volt. Ray Charles vak volt. Innovátorok, aki nem gondolkoznak reálisan, függetlenül a lehetséges akadályoktól, azok, akik végül a legnagyobb eséllyel érik el a siker magas szintjét.

4. A valószerűtlen ötletek motiválnak

A nem realisztikus ötletek gyakran a szenvedélyből, vagy annak környékéről erednek. Szenvedéllyel és elhatározással elindulva a lehetetlen elérése felé, csapatunk felveszi a “mi a világgal szemben” mentalitást és  elkezd dolgozni a valószerűtlen cél valósággá változtatásán.

5. A technológia mindent megváltoztat

A valóság folyamatosan változik a technológiai forradalom során, és a lehetetlen lehetséges lesz. Az irreálisan gondolkodók felismerik ezt a változást és a jövőben gondolkodnak.

Termékek, ötletek, szolgáltatások, melyek ma már mindennapjaink részei, egy évtizede még elképzelhetetlennek tűntek. Az okostelefonok,közösségi média és más alkalmazások terjedése és szinte minden dolog testreszabásának lehetősége valamikor lehetetlen ötletek voltak.

Az előre, a jövőbe gondolkodás segít a vállalkozóknak iparáguk vezetőivé válni, olyan ötleteket kreálni, melyek lehetséges problémákat tárnak fel és jövőbeli igényeket elégítenek ki.

Mi tart még vissza téged, hogy elkezdd megvalósítani “irreális” ötleteidet?

 

Az entrepreneur.com cikke alapján
Kép forrása: Flickr user | Alexandra Galvis

MEGOSZTÁS