A tanár, aki otthagyta a munkáját, mert nindzsa akart lenni!

Biztos vagyok benne, hogy Neked is vannak olyan beteljesületlen álmaid, amikre már nagyon régóta vágysz. Legyen az valami viszonylag könnyebben megvalósítható mint például, hogy mindig is szerettél volna megtanulni ejtőernyőzni, vagy valami elképesztő például, hogy kiskorod óta arra vágysz, hogy nindzsa lehess. Ez a cikk most Izmael Arkin történtéről szól és arról, hogyan váltsd valóra még a legvadabb álmaidat is. Izmael 26 éves középiskolai tanár volt Kaliforniában, viszont egyszer csak úgy döntött, hogy otthagyja a munkahelyét és Japánba költözik, hogy nindzsa legyen. Hogy jutott erre a döntésre? Hogyan volt képes megtenni?

Közülünk a legtöbben csak akkor változtatnak az életükön, ha rákényszerülnek – például, ha nem szereted a munkád nem hagyod ott, mert félsz a következményektől, mi történik, ha nem találsz hamarosan másik állást, mi van ha egy rosszabb helyre kerülsz? Ezek a félelmek megakadályoznak abban, hogy változtass, de amikor kirúgnak kénytelen leszel új munkahelyet keresni és végre megvan a lehetőség, hogy elkezdj valami olyat csinálni, amit szeretsz. Ez az, amit nem kellene megvárnod, hiszen nem jobb amikor a váltás a Te döntésed? – Természetesen Izmaelnek sem volt könnyű feladni mindent és új életet kezdeni, de lássuk a történetét!

“Az egész 2009 októberében kezdődött, amikor elgondolkoztam az életemen, számba vettem eddig elért eredményeimet: mester diplomát szereztem, már 4 éve tanítottam egy középiskolában, évről évre többet keresetem, szép autót vezetettem. Összegezve minden remekül alakult, de van egy gond mégpedig, hogy utálom az életem. Éjszakánként nem tudok aludni, folyton szorongok és stresszelek, ideges vagyok és félek. Minden percben egy kérdés jár a fejemben: Mit fogok csinálni az életemmel? Próbáltam logikusan végiggondolni, végül is jó munkám van, boldognak kellene lennem, mindent elértem amit elterveztem. Sokak vannak nálam rosszabb helyzetben. Akkor mi a baj? Miért vagyok elégedetlen? A logika itt nem működik, egyszerűen depressziós vagyok, nem tudom mit csináljak az életemmel. Egy hónapig járt minden gondolatom ezeken a kérdéseken. Kitűztem célul, hogy megoldást találok erre a problémára. Beszéltem a családommal, barátaimmal, elolvastam majdnem minden könyvet a témában, személyiség teszteket csináltam, kipróbáltam új sportokat, de semmi nem volt hatásos. Mígnem egyszer egy barátom megkérdezte, hogy ha nem akarok tanár lenni, akkor mi az, amit a legszívesebben csinálnék. Erre én csak mosolyogtam egy kicsit és azt mondtam, hogy nindzsa akarok lenni. Próbáltam ezt a komoly kérdést elütni valami viccessel, de egy nap ráébredtem, hogy nem is viccelek.

Ezek után leültem és leírtam egy papírra az álmom: nindzsa akarok lenni! De mi az a nindzsa? Ez egy jó kérdés, ugye? Miután feltettem rájöttem, hogy nem egy hagyományos nindzsa akarok lenni, hanem olyan, akit gyerekkoromban megálmodtam. Ezért újra feltettem a kérdést, de most úgy gondolkoztam mint 8 évesen. Így már könnyű volt a válasz, egy nindzsa 3 dolgot csinál:

  1. Messze él a civilizációtól
  2. Tökéletesre fejleszti a harcművészeti tudását
  3. Vitatja az életre és munkára vonatkozó hagyományos nézeteket

Amikor leírtam ezeket, visszaültem a székembe és rájöttem: Ez lehetséges! Meg tudom csinálni! Megvolt a célom: Felmondok, Japánba költözök, és napi 4 órán át fogok harcművészeteket gyakorolni.

Közel 4 éven át spóroltam az utazásra, megtanultam a nyelvet, kerestem munkát és végül odaköltöztem. Ma Kiotóban élek, a császári Japán fővárosában, és napi 5-6 órát gyakorolom az aikidót, ami egy tradicionális alapokra épülő japán harcművészet. Nindzsa vagyok? Nos gyakorlatilag nem, de soha sem akartam az lenni, az a nindzsa akartam lenni, akit gyerekként megálmodtam. Már 2 éve élek Kiotóban és az életem kitölti az aikidó. Néhány éve egy depressziós és boldogtalan középiskolai tanár voltam, most minden nap úgy ébredek, hogy tele vagyok energiával, van értelme az életemnek, boldog vagyok!

A történtem a bizonyíték, hogy az álmokat valóra lehet váltani, tűnjenek bármennyire lehetetlennek.”

Ne feledd! A te döntésed, hogyan akarod leélni az életed. Mindig a kötelezőt teszed, azt amit elvárnak, ami a biztonságos és szép csendben szenvedsz, vagy leszel elég bátor ahhoz, hogy kövest az álmaid, kitűzd a célod és el is éred. Csak rajtad áll! 😉

Angolul tudóknak ajánlom ezt a videót Izmaelről:

 

Forrás: addicted2success.com

Kép forrása: Flickr | Zach Dischner

MEGOSZTÁS