Az egyre népszerűbb Reddit-ről

A Reddit egy manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közösségi oldal vagyis pontosabban egy linkmegosztó fórum. Nem véletlenül írok most róla, hiszen már Magyarországon is kezd elterjedni és így üzleti szempontból érdekes lehet számunkra.

Aki még nem ismeri pár hasznos információt megosztok a működéséről és a cégről. 2006-ban alapította két amerikai fiatalember, név szerin Steve Huffman és Alexis Ohanian. A cég logója Snoo az űrlény.

Akit érdekel hogyan született az ötlet, az alapítók elmesélik az alábbi videóban (angol tudás szükséges).

A regisztráció nagyon egyszerű az oldalra, csak egy felhasználónév és egy jelszó szükséges, e-mail címet sem kötelező megadnunk. Amikor beléptünk lényegében egy online fórumon találjuk magunkat, ahol különböző témákban osztogatnak meg egymással az emberek linkeket, képeket, tetszés szerint értékelhetjük a megosztásokat le és fel nyilakkal és hozzá is szólhatunk. Ami érdekes, hogy a felhasználók pontokat gyűjtenek, ami a kiposztolt linkekre érkezett pozitív negatív válaszok alapján számolódik ki.

A cég értéke nagyjából 500 millió dollár (közel 140 milliárd Ft) és Amerika 10. leglátogatottabb oldala közzé tartozik, havi 150 és 200 millió közötti felhasználóval. 2008-ban szóval két évvel az alapítás után annyira nagy volt a siker, hogy elkezdték több nyelven megjeleníteni egészen pontosan 20 különböző nyelvre lett lefordítva többek között magyarra is. Kishazánkban egyre inkább elterjed, ugyanis egy 2014-es statisztika szerint, ami azt méri melyik ország polgárai töltik a legtöbb időt az oldalon, Magyarország lett a negyedik helyezett, megelőzve Kanadát és Belgiumot is.

Ezen kívül egy kis érdekesség, ami sikerét bizonyítja, hogy még Stephen Hawking is jelen van az oldalon, aki vitathatatlanul korunk egyik legnagyobb tudósa. Cikkében egy nagyon érdes kezdeményezést tesz, miszerint bárki felteheti neki kérdését és ő válaszolni fog, legyen szó a világegyetem megértéséről vagy a munkájáról. Aki kedvet kapott és szeretne kérdezni a professzortól erre a linkre kattintva egy regisztráció után megteheti. https://www.reddit.com/r/science/comments/3eret9/science_ama_series_i_am_stephen_hawking/

Hogy mire is tudja egy cég használni a Reddit-et? Létrehozhat egy alreddit oldalt, amit hasznos, érdekes, cége profiljának megfelelő tartalommal tölthet fel és ezzel népszerűsítheti a vállalkozást, csak úgy mint egy Facebook, Twitter, pinterest vagy egy Instagram oldal kezelésével.

Forrás: socialmediaexaminer.com, businessinsider.com
Kép forrása: Flickr | Eva Blue

MEGOSZTÁS