Mozgó egyetem

Ebben a posztban egy roppant egyszerű kis tippet szeretnék megosztani veled, ami viszont szó szerint megváltoztathatja az életedet – nyugalom, a jó irányba!

Tételezzük fel, hogy minden nap utazol 30 percet. Autó, busz, gyalog a munkába, iskolába, edzésre, úgy általában. Nem csak oda, hanem visszafelé is, így legyen napi 1 óra utazás, de szerintem a legtöbb ember esetében ez lényegesen több is lehet.

Ha nagyon durván, kerekítve számolunk:
52 hét van egy évben, mindegyikben mondjuk 5 munkanap van.
Ez összesen 260 munkanap. (Számoljunk most csak ezekkel.)
Tehát 260 nap = 260 óra utazás egy évben, az majdnem 11 nap.

Mivel töltöd minden évben 11 napodat? Zenét hallgatsz? Híreket? Semmitmondó, ámde szórakoztatónak szánt rádiós műsorokat?

Tipp: próbáljátok ki, hogy ezt az időt tanulásra fordítjátok: hanganyagok, hangoskönyvek, előadások, melyek ma már mind könnyen elérhetőek.

Ha most azt mondanám, hogy üljetek le egy fotelbe és 11 napig folyamatosan hallgassátok a szokásos reggeli műsorotokat, mit szólnátok? Hihetetlen időpazarlásnak gondolnátok ugye? Elvesztegetni a drága időtökből, az egyetlen életetekből minden évben 11 napot erre? Na ugye.

Ha ezt az időt tanulásra fordítod, az nagyon komoly fejlődést tud hozni, tapasztalataim szerint egy átlagos hangoskönyv kb 5-7 óra, tehát komoly tudásanyagot szívhattok magatokba.

És ez csak napi 1 óra utazással számolva! Ha már napi 2 órát utazol összesen, akkor közel 3 hétig kell folyamatosan hallgatnod a reggeli műsorodat;)

Csak rajtad múlik a döntés, üres szórakozás, vagy tanulás, amivel a versenytársaid elé kerülhetsz!

Kép forrása: Wikimedia Commons

MEGOSZTÁS