Egy nagyon egyszerű módszer, amivel jobbá teheted az életedet

Ok, szeretek hangzatos címeket adni az írásoknak, de itt most ez a cím 100%-ban megállja a helyét, úgyhogy nézd el nekem kérlek.

Az életed megváltoztatására millió mód van, viszont ki az, aki nem pozitív irányba szeretné megváltoztatni azt? Sok módszerrel, eszközzel az a probléma, hogy csak megfelelően használva változtatHATJA meg az életedet jó irányba. Aztán van ami nem, de az meg nagyon bonyolult.

Mire gondolok?

Tűzz ki célokat! Persze, de a túl nagy, vagy túl kicsi célok, pláne terv és cselekvés nélkül többet ártanak, mint használnak!
Légy magabiztos! Igen, amíg nem leszel nagyképű és pimasz, amivel több embert ijesztesz el, mint amennyit magadhoz vonzol!
Itt ez a 137 oldalas, 98 lépésből álló pénzügyi terv, amivel 5 év alatt csinálhatsz 10 millió forintot. Ha minden lépését betartod és minden úgy alakul…

Nem folytatom, szerintem érted. Amiről most írok, az nem egy ilyen eszköz, tulajdonképpen nem tudod úgy csinálni, hogy ne javítson az életeden.

FIGYELEM! Ez itt egy beillesztett lelkesedésletörő: a bemutatott eszköz nagyon egyszerű, kézenfekvő, az orrod előtt van és javít az életeden, nem a világot váltja meg! Erre csak azért volt szükség, hogy ne csalódj.

Szóval, ha csak idáig akarsz olvasni: menj el sétálni, gyalogolni rendszeresen. Ha megoldható a szabadba, ha megoldható egyedül.

Kicsit bővebben, nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan valaki, aki ne profitálna abból, ha időről időre elmenne sétálni, gyalogolni (ugyanaz, csak gyorsabban:)).

Íme az előnyei:

  • Mozogsz, ezzel jót teszel az egészségednek. Ugyanakkor egy kicsit sétálni nem túlzottan megerőltető, szóval ha egyébként nem szeretsz sportolni, ezt sem fogod annak érezni.
  • Kitisztítja a fejedet. Elszakadsz a napi rutintól, nem a megszokott dolgokkal kell foglalkoznod, nagyon felszabadult érzés tud lenni. Ha beúsznak a fejedbe munkával, kötelezettségeiddel kapcsolatos gondolatok, próbáld elhessegetni őket.
  • Segíti a kreatív problémamegoldást. Egy hosszú magányos séta során agyhullámaid alfa állapotba kerülhetnek, vagy legalábbis közel hozzá, így megnő kreativitásod, rengeteg jó ötleted támadhat, anélkül, hogy kifejezetten gondolkoznál az adott dolgon (mindig legyen nálad valami, amire lejegyezheted ezeket!).
  • Pihentető. Ez kicsit összefügg a fejed kitisztításával, rengeteg energiával tud feltölteni, pláne reggel.
  • Gondolkodhatsz, nyugodtan. Őszintén: mikor van olyan időszak a napodban, amikor tényleg bármiről, szabadon tudsz gondolkodni? Mármint arról is, amiről nem KELL. Ugye, hogy nem gyakran? (most itt nem az önálló gondolatok hiányára céloztam, hanem inkább ez ilyen “elmélkedés”)
  • Összekötheted tanulással: hangoskönyveket, podcasteket, mp3 tananyagokat hallgatva közben még tudásanyagod is nő, persze így valamilyen szinten irányítva lesznek gondolataid.
  • Kapcsolatba kerülhetsz a természettel. Otthon-autó-munkahely-város. Ha teheted, valami zöld területen sétálj.

Miért írom, hogy egyedül sétálj? Nem antiszociális hajlamaidat szeretném felerősíteni, hanem egyszerűen más lesz így a séta, talán jobb. Persze megvan annak is a varázsa, ha valakivel elmész sétálgatni, beszélgetni, jól érzitek magatokat… De a fejkitisztítás, szabad elmélkedés sajna csak egyedül fog menni.

Összegezve, ajánlásom a legjobb eredmény érdekében:
Minden nap, főleg hétköznap, reggel (minél korábban, annál jobb), egyedül, legalább 20 percet sétálj, ha megoldható, akkor zöld területen.

Olyan ez, mint a kerék: nem egy bonyolult szerkezet, de alapjában változtathatja meg a dolgokat. Próbáld ki, hidd el, imádni fogod!

Csak rajtad múlik, hogy beillesztesz-e a napodba ilyen és ehhez hasonló kis tevékenységet, amelyek nagy mértékben segíthetnek Neked fejlődni, jobbá válni!

 

Kép forrása: Flickr | DieselDemon

MEGOSZTÁS