Tudatos önfejlesztés (Radányi Lili)

Mindenkinek van olyan időszak az életében amikor, nem érzi magát jól a bőrében, tele van gátlásokkal, félelmekkel, lemondásokkal vagy akárcsak érzi, hogy valamilyen területen nincs rendben az élete. Ilyenkor a legfontosabb, hogy eljussunk arra pontra, hogy változtatni szeretnénk az életminőségünkön. Kezdésként át kell gondolnunk, hogy mi állhat a probléma mögött, majd csak ezután szabad a probléma megoldásán gondolkodnunk. Ebben a bejegyzésben a saját tapasztalataimon keresztül szeretném átadni a tudatos önfejlesztés előnyeit, hogy a magabiztos, összeszedett gondolkodás mennyiben segítheti előre az életünket.

Nagyon nagy szerepe van az életemben az önfejlesztő gondolkodásnak, ami számomra azt jelenti, hogy leírom különböző színű, kis papír kártyákra, hogy miben szeretnék változtatni az életemben vagy saját magamon. Azért különböző színű lapokat választok, mert minden egyes területét az életemnek más és más színnel jelölöm.  Minden este elalvás előtt felolvasom őket hangosan, hiszen a kimondott szónak sokkal nagyobb teremtő ereje van, mint egy gondolatnak. Egy megtörtént példa az életemben, hogy jelentkeztem a Trendhimhez , azonban az interjú után másfél hétig nem kaptam semmiféle visszajelzést tőlük. Minden este leírtam egy kis papírra a célomat, majd felolvastam hangosan, hogy sikerülni fog, ott fogok dolgozni, el fogom érni a célom. Hittem a képességeimben és a legfontosabb hittem önmagamban, hiszen enélkül semmit sem érünk el az életben. Teljesen bele képzeltem magamat a helyetbe, hiszen minél többet foglalkozunk egy adott céllal, agyunk egyre inkább valóságnak fogja fel azt. Majd ezután a másfélhetes várakozás után kaptam egy levelet, hogy üdvözölnek cégben. Úgy gondolom rengeteget segített ennek a mószernek a alkalmazása, így azóta is minden területén az életemnek ezt a “trükköt”használom.

Nagyon fontos, hogy tudjuk mi az amit akarunk es mi az, amit nem akarunk többször viszontlátni az életünkben. Sok esetben nagyon nehéz, de törekedni kell el fogadni mind azt, ami már megtörtént velünk, de tudnunk kell, hogy ez nem azt jelenti, hogy a jövőben is így kell lennie a dolgoknak. Ha valami nem úgy alakult a múltadban ahogy tervezted, nem kell hagynod, hogy befolyásolja a jövődet, egyszerűen el kell döntened az elfogadás után, hogy mi az amin változtatni szeretnél. Mindenhez szükségünk van a saját belső fényünkre, amiről tudnunk kell, hogy sosem alszik ki, azonban nagyon fontos,hogy adott esetekben tudjunk lenni saját magunk mentorai is. Amikor már úgy érezzük, hogy segítségre, támogatásra van szükségünk fontos olyan embert választanunk, aki már előttünk jár, tapasztalt és teljes szívvel megbízunk benne.

Nagyon szépen köszönjük az írást és motiváló gondolatokat
Radányi Lilinek!

MEGOSZTÁS