3 döntés az álmok megvalósításának érdekében

3 döntés, amit az okos emberek meghoznak álmaik megvalósítása érdekében
3 döntés, amit az okos emberek meghoznak álmaik megvalósítása érdekében

Tulajdonképpen a siker azon múlik, hogy meghozzuk a megfelelő döntéseket, melyek segítenek vágyaink beteljesítésében. Melyik az a 3 döntés, amit az álmok megvalósításának érdekében érdemes meghoznod?

Egy felnőtt ember átlagosan körülbelül 35 000 döntést hoz naponta – a cipő bekötésétől a reggeli kávé kiválasztásáig.

A nap végén végülis az a lényeg, hogy a végső céljaid és vágyaid teljesítése érdekében meghozd a megfelelő döntéseket. Az üzleti életben a legokosabb vezetők leegyszerűsítik a dolgokat, hogy ne hozzanak „ostoba” döntéseket.

Ahhoz, hogy leegyszerűsítsd a saját utadat a céljaid eléréséhez, van három okos döntés, amit érdemes meghoznod. Íme 3 döntés az álmok megvalósításának érdekében:

1. Ne sajnáltasd magad

Az élet sok akadályt gördít az utadba, és mindenki ki lesz téve egyszer vagy többször kudarcnak és csalódásnak. A kérdés az, hogyan fogsz ezekből visszapattanni? Az egyik dolog, amit mindenképpen el kell kerülni, a túlzott önsajnálat.

A Corcoran Group alapítója és a Shark Tank mogulja, Barbara Corcoran egyszer azt mondta:

„A sikeres emberek és a többiek között az a különbség, hogy mennyi időt töltenek azzal, hogy sajnálják magukat”.

Legyél olyan, mint a legsikeresebb emberek és vállalkozók: Állj talpra, tanulj a hibádból, könyveld el tapasztalatnak, emlékezz a leckére a jövőben, a többit pedig felejtsd el.

Nézz szembe a tévedéseddel – a hibádat nem lehet visszacsinálni. De dönthetsz úgy, hogy tanulsz belőle és továbblépsz.

 

2. Legyél pozitív emberek között

Az egyik biztos módja annak, hogy pozitív, bátorító és optimista embereket vonzz magadhoz, akik nem fognak lehúzni, ha egyszerűen nem lógsz többé negatív és kritikus emberek között. Mint egy nemkívánatos betegség, úgy fertőzik meg a munkahelyet a negativitás vírusának terjesztésével.

Mindannyian hajlamosak vagyunk többet rágódni a rossz tapasztalatokon, mint a pozitívakon – ez teljesen átlagos, emberi dolog. De az állandó negativitás a boldogságunk útjába is állhat, és felesleges stresszt okozhat az életünkben.

Legyünk tudatában annak, milyen nyelvezetet választanak egyes jelenlegi barátaink vagy munkatársaink. Sokat foglalkoznak a lehető legrosszabb kimenetelű dolgokkal? Vagy félig telinek látják a poharat? Miközben átértékeled a belső körödet, keress olyan kapcsolatokat, akik optimisták, támogatóak, rugalmasak, és akik felemelnek, nem pedig lehúznak.

 

3. Tedd meg az első lépést – hittel

Az okos és sikeres emberek kockázatot vállalnak, szándékkal és céllal a „sürgősség érzését” teremtik meg. Nem szenvednek elemzési bénultságtól. Ha elvégezték a kutatásukat, és beszéltek mentoraikkal, tanácsadóikkal, megingathatatlan hittel lépnek.

Olyan hitről van szó – bármi legyen is a hitrendszered -, amely egy mély spirituális kapcsolatból ered, egy nálad nagyobb erővel.

Ez a hit az, ami megerősít, és ami miatt elviseled a megpróbáltatásokat. A szilárd hit segít elengedni az eredményekhez való görcsös ragaszkodást.

„Önmagad átadása” az egyik legjobb vezetői erősségeddé válhat. Nem tévesztendő össze a feladással. Azt javaslom, hogy tedd meg az első lépést az „elengedés” finom gyakorlatának elsajátításával.

Az okos emberek átadják magukat az eredménynek. Hisznek abban, hogy a dolgok az ihletett víziójuk szerint alakulnak, és körülveszik magukat megbízható tanácsadókkal, akik támogatják őket az útjukon.

Az első két tanács talán alapvetőnek tűnik, de fontos a szilárd alapokkal foglalkozni. A harmadik tanács pedig talán van, akinek már „túl spirituális”, de nem vagyunk egyformák, nem ugyanazokból a motivációkból, erőkből táplálkozunk.

Az írás az inc.com oldalon megjelent cikk alapján készült.

- Hirdetés -