5 napi szokás a sikerhez

Senki nem akar sikertelen lenni az életben. Azonban a siker iránti elköteleződés és a túlélőösztön nem említhető egy oszlopban. A túlélésre való hajlam minden emberben megvan, annyit mindenki megtesz a maga érdekében, hogy valahogy életben maradjon, viszont a sikerért küzdeni nagyon kevesen hajlandóak. Pedig tudjuk, hogy az a hozzáállás döntő fontosságú mind magánéletünkben, mint az üzleti életben, főleg ha szeretjük a magunk kezébe venni a dolgok irányítását.

Ennél fogva fontos meghatároznunk a sikerhez szükséges bizonyos kisebb és nagyobb eszközöket – minden részlet számít. Íme tehát 5 olyan kisebb dolog, amit érdemes lehet minden nap elvégeznünk, ha nem a „túlélők” csoportjába tartozunk.

1. Fusd át mik a hírek a szakmádban

Ha a szakmánk élén szeretnénk állni, profik akarunk lenni abban amit csinálunk, akkor illik tájékozottnak lennünk az iparágunkban. Válogassunk össze pár online forrás és folyóiratot, és vegyük fel szokásaink közé, hogy reggelente átfutjuk őket egy kávé mellett.

Le is jegyzetelhetjük a fontos dolgokat, de az olvasás is bőven megteszi.

2. Válaszunk egy feladatot magunknak

Kerüljük a multitasking-ot ha megoldható. Sok vállalkozónak nehéz elengednie azt, hogy az üzlet minden aspektusával ő foglalkozzon (gyártástól a promócióig), de megéri megpróbálni.

Sok tervezést és szervezést igényel hogy a különböző felelősségeket bölcsen delegáljuk kompetens embereknek, de idővel meg kell tennünk. Sokkal hatékonyabb lesz az üzletmenetünk, és ami még fontosabb, mi is jóval hatékonyabban tudjuk majd végezni a dolgunkat. Természetesen előtte határozzuk meg hogy mi az ami tényleg és kizárólag a mi feladatunk a vállalkozásban, majd fókuszáljunk rá!

3. Legyünk formában

Nem kötelező eleme a sikernek a fittség és egészség, de higgyétek el van kapcsolat a kettő között. A testi egészség és kiegyensúlyozottság nagy mértékben hozzájárul a mentális stabilitáshoz is, növeli önbizalmunkat is, stressztűrésünket, és tulajdonképpen minden tekintetben pozitívan hat magánéletünkre, munkavégzésünkre.

Legyen az egy nagyobb séta, futás, egy kis otthoni edzés stb.. még ha minimális mozgást is de végezzünk napról napra, nem kell profi atlétának lennünk, csak mozgassuk meg magunkat. Természetesen a helyes táplálkozás is elengedhetetlen része egészségünk megőrzésének.

4. Szakítsunk 10 percet a csendre

A csend egy olyan dolog amit egy mezei vállalkozó nem nagyon engedhet meg magának, főleg ha szolgáltatásokat árul nem termékeket. Érdemes 10 percet szakítanunk egy nap (lehetőleg délután) az egyedüllétre, nyugalomra. A csend és a dolgok, problémák kizárása egy kis időre növeli a koncentrációs képességünket, és meg is nyugtat minket.

5. Tartsunk egy rövid áttekintést

Kezdjük a napot egy rövid áttekintéssel az iparági hírekről,  napi teendőinkről, és fejezzük be egy összegzéssel arról hogy sikerült abszolválnunk őket, tekintsük át hogyan állunk a havi és általános céljainkkal, ismételjük át őket.

Ne várjunk a sikerre, csábítsuk el azzal hogy cselekszünk!

Forrás: Inc.com

- Hirdetés -