5 világhírű ember, akik keményen megdolgoztak a sikerért

Mindannyian vágyunk a sikerre, arra hogy elérjük a céljainkat. Megvannak a motivációink, hogy mi hajt előre és megteszünk mindent a siker érdekében. Amíg minden rendben van és jól mennek a dolgok nincs gond, szépen haladunk az úton. Ellenben mi történik akkor, ha folyamatos visszautasítás, csalódás, negatív kritika ér. A legtöbben feladnák. Az, hogy mikor kell feladni és mikor kell tovább küzdeni egy nagyon nehéz téma és már foglalkoztunk vele a Holtpont vagy zsákutca? cikkünkben. Most viszont bemutatok néhány olyan hírességet, sikeres üzletembert, akik nem adták fel még akkor sem, amikor mindenki őrültnek, tehetségtelennek gondolta őket. Tovább küzdöttek, gyakoroltak, tanultak és olyan hírnévre tettek szert, hogy manapság szinte mindenki ismeri a nevüket.

 

1.Fred Smith

Fred_ThompsonMiután 1962-ben befejezte tanulmányait a Yale-en, a közgazdaságtan professzorának egy olyan csomagküldő cég tervét küldte el, ami másnapra vállal szállítást. A professzor visszaküldte neki a dokumentumot azzal az üzenettel, hogy ezt az ötletet jobb ha nem valósítja meg, inkább menjen és keressen pénz. Smith nem foglalkozott a kritikával és megalapította a FedEx-et.

 

2.Michael Jordan

Michael_Jordan_in_2014A gimnáziumban kezdett kosárlabdázni, eleinte magassága miatt nem került be a csapatba csak az utolsó éveiben választották be. Profi karrierje során, több mint 300 játékot vesztett és kihagyott körülbelül 9000 kosárra dobást, ezekből 26 döntő dobás volt. Mostanra 6 NBA győzelmet köszönhet neki a csapata, 5-ször nyerte el a legértékesebb játékosnak járó díjat és sikerült 3000 pontot gyűjtenie egy idény alatt.

„Újra és újra elbuktam életem során, ezért lettem sikeres.”

 

3.Abraham Lincoln

220px-Abraham_Lincoln_November_1863Az Egyesült Államok 16. elnöke valószínűleg a legjobb példa arra, hogy a sikerhez vezető út rögös. Nem kevesebb mint 9-szer veszített az illinois-i állami törvényhozói választáson. Több munkahelyéről is kirúgták, ezután két vállalkozása is csődbe ment. De 52 évesen megválasztották elnöknek, átvezette az országát egy véres háborún és eltörölte a rabszolgaságot.

„Az igazi aggodalmam nem az, hogy sikertelen-e az ember, hanem az, vajon mit kezd a kudarcával.”

 

4.Lucille Ball 

220px-Lucille_Ball_Lux_Radio_Theatre_1951Már nagyon fiatalon, 15 évesen eldöntötte, hogy színésznő lesz belőle, annak ellenére, hogy a dráma tanárnője ezt írta az édesanyjának: „Lucy csak vesztegeti nemcsak a saját, de mindenki más idejét is.” A visszautasítások itt nem értek véget hiszen később a Broadway-n az első két szerepe után kirúgták és csak másodrangú filmekben játszhatott tovább. Később saját TV műsora lett, az I love Lucy, amit 2012-ben az ABC News a valaha volt legjobb műsornak nevezett. A kitartásának köszönhetően 2 csillaga is van a Hollywood-i hírességek sétányán, 4 Emmy díjat nyert, és számtalan TV-s és filmes elismerést kapott. Vitathatatlanul ő volt az egyik legismertebb színásznő a 20. században.

„A hétköznapokra van egy vallásom, amely nekem bevált. Először is szeresd magad, és akkor minden más is a helyére kerül. Igazán szeretned kell magad, hogy a világban bármit is elérj.”

 

5.Thomas Edison

220px-Thomas_Edison2Edison, általános iskolai tanára szerint: „Túl buta ahhoz, hogy bármit megtanuljon”. Több munkahelyéről is kirúgták, mert nem volt elég hatékony. Később feltalálóként szeretett volna érvényesülni, de majdnem minden ötlete kudarcba fulladt. Majd a villanykörte tökéletesre fejlesztésével híresült el, viszont ez sem ment zökkenőmentesen, körülbelül 10.000 próbálkozása volt mielőtt sikerrel járt.

„A legnagyobb gyengeségünk az, hogy feladjuk a próbálkozást. A siker legbiztosabb módja az, ha még egyszer újra próbálunk valamit.”

Forrás: addicted2success.com
Képek forrása:
jeremiahinternational.com
wikipedia.org
wikipedia.org
wikipedia.org
wikipedia.org
wikipedia.org

- Hirdetés -