Fejlődés vezetőként

fejlődés vezetőként

Fejlődés vezetőként a gyakorlásról szól. Szerencsére sok mindent tehetsz azért, hogy felismerd a hiányosságaidat és túllépj rajtuk.

Végezz rendszeres önértékeléseket.

Vezetőként meg kell ismerned a saját erősségeidet és gyengeségeidet, hogy fejlődhess. Tarts mindennapi jegyzeteket az elért eredményekről és a hiányosságokról, amelyekre havonta visszatekinthetsz. Írj egy önértékelést, ami minden területet lefed, és tűzz ki konkrét célokat a következő hónapra. Ez segít nyomon követni a fejlődésed vezetőként, és azonosítani a területeket, amiket fejlesztened kell. Fontold meg olyan módszerek alkalmazását, mint a SWOT-analízis, hogy jobban megértsd, hogyan teljesítesz.

Kérj visszajelzést beosztottaidtól

Senki sem ismeri jobban a vezetői stílusodat, mint azok az emberek, akikkel együtt dolgozol. Készíts alkalmazotti felméréseket, és gyűjts visszajelzéseket névtelenül, hogy a csapatod kényelmesen megfogalmazhassa a konstruktív kritikákat. Ugyanis a kritikus visszajelzés a legfontosabb ahhoz, hogy felismerd a vakfoltokat a vezetői stílusodban, és megoldásokat találj az esetleges problémákra, amikről eddig talán nem voltál tudatában.

Tarts rendszeres egyéni megbeszéléseket

Rendszeres találkozások a csapatoddal idővel jó kapcsolatot építenek és megbízást eredményeznek. Különösen fontos, hogy ezeket az alkalmakat arra használd, hogy a csapatodnak lehetőséget adj arra, hogy beszéljenek a felmerülő problémákról. Az egyéni megbeszéléseknek többnek kell lenniük, mint egyszerűen az aktuális napirendi pontok áttekintése; lehetőséget kell adni arra, hogy erősítsd azokat a kapcsolatokat, amikre szükséged van a csapatod sikere érdekében.

Keresd meg a mentorod

Találj olyan mentort, aki már vezetői szerepeket töltött be a karrierjében, és tanulj tőle mindent, amit csak tudsz. Akár csak időnként találkozol vele, hogy megbeszéljétek, mi történt a csapatodban, értékes betekintést nyerhetsz ezektől a vezetőktől, akik már átélték ugyanezeket a helyzeteket. Lehetőségeket találhatsz a mentorok megtalálására, ha csatlakozol hálózati csoportokhoz vagy szakmai szervezetekhez, vagy egyszerűen online keresel olyan embereket, akik hasonlóan gondolkodnak a LinkedIn és más szakmai platformok segítségével.

Ezen tippek követése segíthet abban, hogy fejlődj vezetőként, de a legfontosabb az, hogy következetesen gyakorolod a vezetői készségeidet, hogy azok mindig fejlődjenek.

Ahhoz, hogy jó vezető legyél, légy jó tanuló!

Jó vezető az, aki a megfelelő kérdések feltevésével elősegíti a kommunikációt és új információkra tesz szert, valamint az, aki folyamatosan tanul és fejlődik a saját vezetői stílusában. Ha olyan vezetővé szeretnél válni, aki képes sikeres csapatot és vállalkozást építeni, próbáld meg kiküszöbölni a gyengeségeidet, azonosítsd azokat, és gyakorold a fejlesztésükhöz szükséges képességeket.

A Businessnewsdaily.com cikke alapján

- Hirdetés -