Hangoskönyv app ajánló – Audible

up2u.hu hangoskönyv app audible

Egy korábbi írásban már ajánlottuk a hangoskönyveket, mint remek tanulási, fejlődési módszert. Segítségükkel olyankor is tudsz „olvasni”, amikor egyébként nem igazán menne: vezetés, edzés stb. közben. Ehhez pedi jó, ha van kéznél egy hangoskönyv app.

Természetesen lehet szépirodalmakat, szórakoztató könyveket is találni hangoskönyv formájában, azonban úgy gondolom, ha az olvasást szórakoztató céllal tesszük, ahhoz hozzátartozik a „papír lapozgatása”, nyugodt környezetben. Meg egyébként is, ez egy személyes fejlődéssel, hatékonysággal foglalkozó oldal így a hangoskönyvekre hatákonyságnövelő módszerként tekintünk. 🙂

Hangoskönyvet hallgathatsz MP3 formátumban, ami nem a legkényelmesebb, illetve ezek gyakran azért vannak ilyen formátumban, mert nem legális forrásból származnak.

Legális forrásból hangoskönyvet venni jót tesz a lelkiismeretednek és a gazdaságnak, erre való alkalmazásban hallgatni őket pedig még kényelmes is.

Az általam ajánlott alkalmazás az Audible, mely ITT letölthető iOS-re, Androidra pedig ITT.

Az Audible az Amazon hangoskönyv áruháza, ennek megfelelően van itt kb. minden. Szintén ennek megfelelően jellemzően angol nyelvű könyveket találsz itt.

Az alkalmazás maga működik csak lejátszóként, – tehát a telefonodon egyéb forrásból származó hangoskönyveket is hallgathatod benne – azonban igazándiból arra van kitalálva, hogy az ő áruházukból származó hangoskönyvekkel használd.

Az app nem túl összetett, ajánlások-könyvtár-lejátszó-beállítások stb.

Régebben kicsit macerás volt a használat, ugyanis könyvet vásárolni nem tudtál benne, hanem a számítógépen megvásárolt Audible hangoskönyveket tudtad hallgatni rajta, azonban mára tudsz közvetlenül az appból is vásárolni (kreditekkel).

Van egy kifejezetten autós mód, ami hasznos, ha már mindenáron vezetés közben szeretnéd nyomkodni, ezt megkönnyíti nagyobb vezérlőkkel, letisztultabb felülettel.

Az Audible üzleti modellje alapvetően előfizetésen alapul: a tagság jelen írás pillanatában kb. 15, illetve 23 USD. Ezért kapsz 1, illetve 2 kreditet havonta, melyet bármilyen könyvre elkölthetsz – annak értékétől függetlenül. Emellett a tagsággal jellemzően minden könyv olcsóbb mint a normál ár.
Ahogy az lenni szokott, van éves opció is, ami olcsóbb, illetve egyben megkapod az összes kreditet arra az évre.

Egyébként van valami pozitív pszichés hatása a havi előfizetésnek: okosabban költöd el az 1-2 kreditet, használod az appot, hiszen úgyis vonja a pénzt minden hónapban stb. Nem gondolom, hogy ez volt a modell elsődleges célja, de én ezt tapasztaltam.

A hangoskönyvekről természetesen látsz értékeléseket, illetve bele is tudsz hallgatni – ez különösen hasznos, hiszen akadnak egyébként remek könyvek, melyeket pont a felolvasás/felolvasó tesz élvezhetetlenné. Erre jellemzően vannak utalások az értékelések között, tehát ha ilyet látsz, mindenképpen hallgass bele.

A megvásárolt könyveket letöltheted a telefonodra, így internet nélkül is hallgathatod őket, viszont mivel nem tölt le mindent automatikusan, nem foglal szükségtelenül sok helyet a tárhelyedből.

Természetesen létezik más hangoskönyv app, felületek, áruházak, de az okostelefonos alkalmazás és az Audible áruházának választéka egy olyan kombináció, melyet nagyon erősen tudok ajánlani azoknak, akik angol nyelvű könyveket szeretnének hallgatni.

- Hirdetés -