Egy igazán hasznos nap korán kezdődik!

Aki kicsit utánnajár a dolognak, a kiemelkedően sikeres és/vagy fontos pozíciót betöltő emberek napirendjének, egy közös pontot valósznűleg talált: korán kelnek. Persze vannak kivételek, de általánosságban elmondhatjuk: aki eredményeket akar elérni, nem délben kel, pont.

Van a korán kelést megkönnyítő technikákról cikkünk, illetve fogunk is még a későbbiekben a témával foglalkozni, de ebben az írásban inkább a dolog fontosságáról, vagy inkább szükségességéről lesz szó.

A legfontosabb: kering mindenféle statisztika, ajánlás arra vonatkozóan, hogy mennyit kell aludni, hogyan lehet kevesebbet, pihentetőbben stb. Az, hogy fel tudunk-e kelni korán az leginkább a motivációnkon múlik. Ha van miért, 4-5 óra alvás után is ki fogunk pattanni reggel az ágyból és nem fogjuk azt érezni, hogy „de jó lenne még egy kicsit szunyókálni”.

A motiváció más tészta, lesz még bőven azzal kapcsolatos cikk itt a bizniszblogban.

Én most egy kihívásra szeretnélek invitálni titeket: próbáljátok ki, hogy felkeltek legkésőbb 6-kor, de inkább 5-kor (természetesen ha az a napirendetek, hogy mindig 6-kor keltek, mert akkor kell, akkor keljetek fél5-5 között legkésőbb) kipattantok az ágyból. Egyelőre nem kell különösebb ok, csak próbáljátok ki.

Nem lesz könnyű, azt most elárulom. Ezután menjetek el egy rövidke, akár 15-20 perces sétára, vagy futni, esetleg nyomjatok néhány fekvőtámaszt.

Olvassatok egy kicsit, nézzétek meg a napfelkeltét, üldögéljetek, meditáljatok, vagy csak gondolkodjatok.

Tapasztaljátok meg az érzést, hogy milyen az, amikor éppen SEMMI teendőtök nincs, foglalkozhattok magatokkal, gondolkodhattok. Rossz hírem van: később fogok mutatni itt konkrét dolgokat, amiket érdemes ebbe a „nyert” időbe belesűríteni, tehát lesz mit tenni, de addig csak ezt próbáljátok ki.

Fantasztikus érzés lesz egész napra és bármennyire nem tűnik logikusnak, de ez rengeteg energiát fog adni egész napra. Nem kell elhinni, próbáljátok ki!:)

3 fontos szabály erre a kora reggei időszakra:

– Nincs TV

– Nincsenek hírek, se telefonon, se rádióban, sehol

– Ne a szokásos napi rutinotokat kezdjétek korábban, tehát ne ugyanaz a nap legyen, mint máskor, csak korábban. Illetve ha van néhány dolog, amivel el vagytok maradva, azt meg lehet csinálni, klassz érzés lesz, hogy már tettek hasznos dolgokat addigra, mire máskor felkelnétek.

Nagyon javaslom, hogy próbáljátok ki, majd tegyétek szokásotokká a korai kelést!

Vannak tippek, javaslatok, korán kelést akadályozó és segítő tényezők, de az, hogy fel tudsz-e korán kelni, csak rajtad múlik!

Kép forrása: Wikimedia Commons

- Hirdetés -