Reggeli gyaloglás – igazán hasznos indítása a napodnak

up2u.hu reggeli gyaloglás

A reggeli gyaloglás az egyik leghasznosabb dolog, amit napod kezdetén tehetsz. Számos előnye van, hátránya viszont gyakorlatilag nincs.

Nézzük, miért kell a reggeli gyaloglás is bekerüljön a reggeli rutinodba!

1. Mozgás
A gyaloglás egy remek mozgásforma, kiváló zsírégetésre, nem terheli különösen az ízületeket, egészséges. De mivel nem fitness magazin vagyunk, ennél többet ezzel az aspektusával nem is foglalkozunk. A sport, különösen a reggeli sport furán működik: annak ellenére, hogy elfáradsz benne, utána valahogy mégis magasabb lesz az energiaszinted.

2. Remek lehetőség gondolkodni
Agyad leterhelése szempontjából a gyaloglás egy érdekes egyensúlyban van. A gyalogláshoz nincs szükséged túl sok agymunkára, viszont nem is tudsz túl sok dologgal foglalkozni közben, ami leköthetné figyelmedet. Emiatt gondolataid folyama akaratlanul is beindul.
Lehet azt is, hogy egy kifejezett problémával, témával a fejedben indulsz gyalogolni, de lehet az is, hogy hagyod gondolataidat szabadon áramlani. Fel tudsz készülni a napodra, remek érzés, ha kiüríted a fejedet reggeli séta közben.

3. Tanulhatsz is közben
Az előző pontban említett szabad gondolkodást ez megakadályozza, de hangoskönyvek által remekül tudsz tanulni reggeli gyaloglás közben. A gondolkodáshoz hasonló az ok: gyalogolni tudsz különösebb odafigyelés nélkül, így agyad foglalkozhat új információk befogadásával. Séta közben olvasni nem túl célszerű, ezért a hangoskönyvet ajánljuk.

4. Multitaskingra ad lehetőséget
Most ne menjünk bele, hogy létezik-e valódi multitasking, maradjunk annyiban, hogy ha egyszerre több dolgot csinálsz párhuzamosan, azt nevezhetjük annak. Például reggeli gyaloglás közben remekül el tudsz néhány telefont intézni. Mivel reggel van, lehet, hogy üzleti ügyben nem tudsz telefonálni, de anyukád, apukád, barátaid valószínűleg nagyon örülnének, ha rájuk csörögsz, megkérded, hogy hogy vannak. Napközben úgyis inkább a munkával kapcsolatos telefonokra szokott kerülni a fókusz.

5. Remek társas program lehet
Ez nyilván az eddigieket ellehetetleníti, de pároddal, gyerekeddel, barátokkal közös reggeli gyaloglás egy olyan indítása a napnak, aminél kevés jobb létezik. Tudtok beszélgetni, minőségi időt tölteni együtt és nem utolsó sorban, sportolni.

6. Ad egy keretet a napodnak
Hiszünk a reggeli rutin hasznosságában, klassz keretet ad a napodnak, ha közel azonos időben, minden nap egy kiadós sétával indítod.

Ha már haladó vagy, remekül lehet kombinálni a tempós, sportértékkel bíró gyaloglást, hangoskönyv hallgatásával és mondjuk a kutya megsétáltatásával. Három légy, egy csapás. 🙂

Bízunk benne, hogy megjött a kedved a reggeli gyalogláshoz. Ezt nem emeltük ki előnyként, de fontos jellemző új szokás beiktatásának kezdetekor: rendkívül könnyű elkezdeni!

- Hirdetés -