A legjobb szokások az életben – I. rész

up2u.hu legjobb szokások

Léteznek olyanok, hogy „legjobb szokások”? Ha elkötelezett vagy a boldogság és a siker mellett, építsd be ezeket a szokásokat mindennapjaidba.

A szokások tagadhatatlanul erőteljes részei az életnek. A mögöttes viselkedéspszichológia szerves részét képezik, amely alakítja életünk irányát. Olyannyira szerves részét képezik, hogy egy tanulmány megállapította, hogy mindannak, amit naponta teszünk, körülbelül 45 százalékát a szokásaink irányítják.

Nyilvánvaló, hogy azok számára, akik abszolút elkötelezettek olyan dolgok iránt, mint a boldogság és a siker, a szokások kínálnak utat az élet gazdagodásához. Ezek azok az eszközök is, amelyek segítségével automatizáljuk az előrehaladásunkat egy-egy cél felé, segítik céljaink elérését és álmaink beteljesülését.

Mégis, a legtöbbször a sötétben tapogatózunk. Nem vagyunk biztosak önmagunkban, vagy abban, hogy hol kezdjük el a jó szokások kialakításához vezető utat. Melyek a legjobb szokások az életedben, ha sikeres vagy boldog akarsz lenni? Vannak olyanok, amelyek felülmúlják a többit, és valami „titkos, varázslatos” receptet nyújtanak az életed legvágyottabb céljainak eléréséhez?

Melyek a legjobb szokások az életben?

Bár az összefoglalt szokások listája szubjektívnek tűnhet, valójában van 25 olyan szokás, amely nem csak a sikerhez segít – pénzügyi értelemben – , hanem egészséges, boldog és teljes életet élhetsz. Ha erre a 25 szokásra összpontosítasz, és következetesen igyekszel beiktatni őket a mindennapi rutinodba, akkor idővel a céljaid felé vezető fejlődésed és lendületed az egekbe fog szökni.

1. Koncentrálj arra, amid van!

Rengeteg időt töltünk a problémáinkban elmerülve. A problémák azonban az élet velejárói. A problémákból csak akkor leszünk híján, ha már a föld alatt leszünk. És ha el akarod terelni a figyelmedet a problémáidról, hálásnak kell lenned azért, amid van. Igen, még a problémáidért is.

A hála az egyik legjobb út az egészséghez, a boldogsághoz és a sikerhez. Arra irányítja a figyelmünket, amink van, nem pedig arra, amink nincs. Az egyszerű örömök és lehetőségek természetes bőségére, amelyekkel meg vagyunk áldva, és amelyeket gyakran természetesnek veszünk.

2. A mosolygás jó terápia.

Kutatások igazolták , hogy azok az emberek, akik őszintén mosolyognak (más néven Duchenne-mosoly), boldogabbak az életben. Ez az egyik legjobb szokás, amely lehetővé teszi, hogy idővel érzelmi, mentális és lelki nyugalmat találj – egyszerűen azzal, hogy mosolyt varázsolsz az arcodra.

Testünk fiziológiája diktálja elménk pszichológiáját. Amikor ráncoljuk a homlokunkat, vagy görnyedünk, vagy bármilyen más olyan dolgot teszünk, ami a depresszió és a boldogtalanság érzését közvetíti, az elménk veszi ezeket a jeleket, és ezeket követi. Ha azonban a külső megjelenésünket tudatosan megváltoztatjuk, a belső érzéseink is követik.

3. A jó napok egészséges reggelivel kezdődnek.

A reggeli az élet fontos része. Mégis, több millió ember minden egyes nap kihagyja a reggelit, pedig nincs rákényszerülve. És az a mondás, amit egész életedben hallottál, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése? Ez 100 százalékban igaz. Ha komolyan gondolod a sikert, minden egyes reggel egyél egy egészséges reggelit.

Ez az egyetlen szokás nem igényel nagy erőfeszítést. Némi tervezgetés mindenképpen szükséges hozzá, és ha minden reggel úgy rohansz ki az ajtón, hogy alig marad időd, akkor érdemes megfontolnod, hogy korábban kelsz-e fel, hogy ezt a szokást a saját életedben is meg tudd honosítani.

Kapcsolódó cikkek: Egy igazán hasznos nap korán indul

4. Igyál vizet citrommal.

Az egyik szokás, amelynek remek egészségügyi előnyei vannak, hogy minden egyes nap megiszol egy nagy pohár vizet citrommal. A citrom a C-vitamin természetes forrása, de más egészségügyi előnyökkel is rendelkezik — például segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, valamint tisztítja és rehidratálja a szervezetet.

Maga a víz is fontos módja annak, hogy kora reggel, amikor először felkelsz, kiöblítsd a méreganyagokat a szervezetedből. Idővel ez olyan dolgokat is segíthet, mint a fogyás, a gyulladások csökkenése és az energiaszinted általános növelése.

5. Mozogj minden nap.

Az egyik legjobb szokás az életben az, hogy minden egyes nap edzünk, mozgunk valamit. Ez nem a nehéz súlyemelésről vagy a maratonfutásról szól. Ez arról szól, hogy enyhén megerőltető tevékenységet végezz, hogy oxigénnel töltsd fel a véredet és fokozd az endorfinokat a szervezetedben.

Nemcsak fizikailag fogod jobban érezni magad, ha elkezded ezt a szokást, hanem motiváltabbnak is fogod érezni magad, több szellemi tartásod lesz, és érzelmileg is egészségesebb leszel. A testmozgás dopaminint, oxitocint és szerotonint szabadít fel a szervezetben, ami szinte euforikus hatást kelt anélkül, hogy bármilyen drogot használnál.

6. Sétáld le azt a 10 000 lépést minden nap.

A legtöbb ember hallott már a napi legalább 10 000 lépés gyaloglás előnyeiről. Mégis, mint társadalom, hajlamosak vagyunk messze elmaradni ettől a céltól. Mégis, ez a szokás nagyszerű módja annak, hogy feloldjuk mozgásszegény életmódunkat. Parkolj távolabb az irodától, vagy lépcsőzz, amikor csak tudod, hogy növeld a napi lépésszámot.

7. Egészítsd ki étrendedet a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Manapság a szükséges vitaminok és ásványi anyagok hiányoznak az élelmiszer-bevitelünkből. A feldolgozott és finomított cukrok, szénhidrátok és egyéb élelmiszerek, amelyek a “modern” étrend alapját képezik, hozzájárulnak a probléma súlyosbításához. Egyszerűen nem jutunk hozzá a megfelelő tápanyagokhoz, amelyekre a szervezetünknek napi szinten szüksége van.

Keress egy jó vitamin- és ásványi anyag kombinációt, amelyet minden nap be tudsz venni. Könnyű figyelmen kívül hagyni ezt az egészséges szokást, de a hatása, miután hetek és hónapok múlva rendszeresen csináljuk ezt, óriási. Ez a hatás segíthet javítani életünk más területein is, hiszen mentális, érzelmi és fizikai tisztaságot biztosít.

A legjobb szokások itt még nem értek véget, hamarosan folytatjuk!

Az írás az eredetileg az entrepreneur.com-on megjelent cikk alapján készült.

- Hirdetés -