Mi alapján válassz teendőkezelő alkalmazást?

teendőkezelő alkalmazás választása up2u.hu
Ha fontos Neked a fejlődés, hatékonyság, jó eséllyel szükséged lesz valamiféle módra, megoldásra a teendőid kezeléséhez, hiszen hamar rádöbbenünk, hogy a napja mindenkinek csak 24 órából áll 🙂
Szándékosan a „mód, megoldás” kifejezést használtam, nem biztos, hogy Neked egy szoftver, teendőkezelő alkalmazás fog kelleni, lehet, hogy „csak” egy módszer, megközelítés.
Ez az írás most azoknak szól, akik úgy gondolják, a technológiát szeretnék segítségül hívni, azaz teendők kezelésére való alkalmazást (ezt a szót fogjuk használni a mobil appokra és a számítógépes szoftverekre egyaránt)  keresnek.
Ez nem egy ajánló lesz, inkább néhány pont, amit érdemes átgondolni, mielőtt leteszed a voksodat egy alkalmazás mellett.
Vágjunk is bele!
  1. Mennyire szeretnél összetett rendszert? Nem feltétlenül jobb az összetettebb, de van, akinek nem elég az alapszintű megoldás. Léteznek egyszerű, tulajdonképpen csak listák készítésére alkalmas alkalmazások, de vannak egész komoly feladatkezelő lehetőségek is. Utóbbi természetesen több teendőt, párhuzamos életterületet tud kiszolgálni, ugyanakkor előfordulhat, hogy meg kell tanulni használni.
  2. Fontos, hogy több platformon elérhető legyen? Ha van egy iPhone-od, azon szeretnéd vezetni teendőidet, akkor az nagyon egyszerű dolog, onnan kell választani valamit. Azonban ha szeretnéd feladaidat a Windowst futtató laptopon és az Androidot futtató táblagépen is látni, akkor ez egy komoly szűrő lehet: melyik alkalmazás szolgál ki minden platformon?
  3. Milyen funkciókra van szükséged? Csak feladatok? Emlékeztetők? Naptár? Jegyzetek? Kellenek integrációk? Akarsz másokkal együtt dolgozni a feladatokon?
  4. Milyen a munkafolyamatod? Ez nagyon összetett kérdés, de át kell gondolnod, hogy mikor, hol merülnek fel a feladataid, mikor, hol végzed el őket, mennyire szoktak a feladatok időközben változni stb.
  5. Hajlandó vagy fizetni érte? A fejlesztők sem dolgoznak ingyen, a komolyabb megoldásokért jó eséllyel fizetni kell. Azonban szerintem ezzel nincs semmi gond, mivel ezek az alkalmazások a hatékonyságot javítják, elég egyértelműen megtérülnek – ha használod🙂
  6. Mennyire fontos a design? Én sokáig azt gondoltam magamról, hogy „funkcionalitás mindenek felett”, azonban be kell látnom, hogy szívesebben használ az ember egy szép alkalmazást. Ez akkor lehet különösen fontos, ha most akarod magadat rászoktatni a használatra.
Nem mondom, hogy ezen kérdések megválaszolásával megtalálod AZ alkalmazást, abban azonban biztos vagyok, hogy könnyebb lesz a keresés, lesznek alkalmazások, melyek egyből kiesnek, nem a használat során fogsz szembesülni vele, hogy Neked pl. nélkülözhetetlen a naptár funkció, a kiszemeltben pedig nincs.
Remélem, hogy hasznosnak találtad az írást és segíteni fog, a számodra legmegfelelőbb  teendőkezelő alkalmazást.
- Hirdetés -