Naptár vezetése – az alapok

up2u.hu naptár vezetése
up2u.hu naptár vezetése

A naptár egy rendkívül hasznos eszköz, mellyel mindenki meg tudja könnyíteni a saját életét – ha megfelelően vezeti. Én személy szerint azt gondolom, egy nem megfelelően vezetett naptár is hasznosabb, mintha egyáltalán nem lenne naptárad.

A „mindenki” szó nem elírás, tényleg azt gondolom, hogy nem csak elfoglalt üzletembereknek segít a naptár, hanem háziasszonyoknak és egyetemistáknak is.

Ez fontos, mert sokan úgy gondolják, ha nincs napi 4 meetingjük, nem számítanak elfoglalt embernek, akkor számukra nincs különösebb haszna naptár vezetésének.

Ebben az írásban általános, a naptár vezetésével kapcsolatos tippeket, alapelveket olvashatsz, konkrét módszerekről majd később. Fogunk mutatni konkrét módszereket, ahogyan lehet naptárat vezetni, akár teendők vezetésére szeretnéd használni, akár a napi programjaidat tárolnád benne.

Ami a legfontosabb a naptár vezetésével kapcsolatban, az a rendszeresség.

Igaz ez minden új szokásra, de a naptár esetében ezen múlik minden.

A naptár akkor lesz igazán hasznodra, ha tényleg folyamatosan, kivétel nélkül mindig vezeted.

Naptárt több rendszer, módszer szerint vezethetsz, ezekről lesznek még külön írások. Ami fontos, hogy miután megtaláltad/kialakítottad a számodra megfelelő rendszert, be is tartsd az abban foglalt „szabályokat”.

Ami gyakori – és szerintem hiba – hogy valaki több helyen vezet naptárat párhuzamosan. Van egy a telefonjában, egy a hűtőszekrényen és egy mondjuk az íróasztalán. Ez a biztos módja annak, hogy valami elkerülje a figyelmedet.

Az a jó kiindulás, ha felsorolod, átgondolod, miket kell tudnia a Te naptáradnak. Ilyenek lehetnek:
– Kell mások is lássák, szerkesszék?
– Fontos a hordozhatóság?
– El akarod érni több helyről is?
– Szükséged van automatikus értesítőkre?
– Fontos, hogy milyen a designja?
– A fentiek ezt jó eséllyel eldöntik, de: elektronikus legyen vagy papír?

Én személy szerint elektronikus naptárat használok, de nincs azzal sem semmi gond, ha Te a papír mellett teszed le a voksodat. A lényeg, hogy a Te preferenciáidnak, igényeidnek legyen megfelelő.

Reméljük, az írás után letisztult benned, hogy hol, milyen formában lenne célszerű számodra naptárat vezetned. Hamarosan konkrét gyakorlati módszerekkel, tippekkel jövünk!

- Hirdetés -